PLANTATION pradedančiojo romo mėgėjo degustacija
PLANTAITION RUM – prekės ženklas priklausantis Maison Ferrand konjako namams. Maison Ferrand žinomas, kaip vienas garsiausių premier lygio konjako gamintojų pasaulyje - 1989 lydimas Alexandre Gabriel, kuris padėjo atkurti beveik merdinčius konjako namus, jų vietą tarp pasaulinio lygio konjako gamintoju. 1990 prasidėjo naujos Karibų regiono geriausio romo paieškos. Taip gimė PLANTATION (išvertus - Plantacija) prekės ženklas. Šiandien tai rinktinis romas, atspindintis geriausią savo regiono skonį, tradicijas (terroirs). Praėjus 15 metų nuo gamybos pradžios Alexandre Gabriel buvo apdovanotas, kaip Master Blender “World’s Best” apdovanojimu. Laimėjo prestižinį GOLDEN BARREL apdovanojimą, o Maison Ferrand pripažinta THE AMERICAN INSTITUTE - metų distilėrija pasaulyje. Šiandien Plantation prekės ženklas – kokybės, skonio, meistriškumo garantas.

ALEXANDRE GABRIEL
Aistringas, smalsus, turintis rafinuota skonį, ieškantis tobulumo verslininkas. 1989m. jis atranda "Maison Ferrand", vieną seniausių spirito prekės ženklų Konjako regione. Nors šių konjako namų reputacija buvo nepriekaištinga, tačiau pardavimai šlubavo. Apimtas aistros šiems namams, jis sukūrė didelį platinimo tinklą ir net po dvidešimties metų su juo liko beveik visi komandos nariai. Aleksandras pradeda dairytis Karibuose ir Lotynų Amerikoje, kad parduotų savo panaudotas konjako bačkas romo gamintojams. Greitai šis regionas atskleidžia daug unikalių ir žavių romo išraiškų, kurias labai vertina Aleksandras. Taip gimtsta "Plantation" idėja. Šiuo metu jis praleidžia daug mėnesių Karibuose ieškodamas geriausių romo statinių, tęsdamas partnerystes su vietiniais gamintojais. "Plantation" taip pat įsigijo "West Indies Rum" distileriją Barbadose, turi akcijų "National Rum of Jamaica", taip pat jiems priklauso "Clarendon" ir "Long Pond" distilerijos. Šiandien Aleksandras Gabrielius yra "Maison Ferrand" prekinio ženklo prezidentas ir savininkas.

Degustacinis romo setas 5x20ml

NR1: Plantation 3 Stars
Kategorija: Baro klasikaAlkoholio tūris: 41.2%
Kilmė: Barbadosas - "West Indies Rum Distillery", Jamaika - "Long Pond Distillery" ir Trinidadas - "Trinidad Distillers Ltd"
Pagaminta iš: Melasos
Fermentacija: Barbadosas ir Trinidadas - 72 valandos, Jamaika - 2 savaitės
Distiliacija: Barbadosas - "Twin Column & Pot Still", Jamaika - "Pot Still John Dore", Trinidadas - "Column Still"
Brandinimas: Maišyti : "Barbados unaged", "Trinidad 2-3 y.o.", "Jamaica unaged + a touch of", "Jamaica 10 y.o."
Lakiosios medžiagos: 60 g/hL AA
Dozavimas: 9 g/L
Cukranendrių cukraus karamelė E150a (%): Karamelės nedėta
Kvapas: Delikačios medaus, kavos, kakavos pupelių natos, po jų seka kepimo prieskonių, vanilės, kvapniojo gvazdikmedžio aromatas, gėlių puokštės kvapai
Paletė: Biskvitinis, saldžiai kartus ir lengvo kūno, einantis link subtilaus šakninio alaus skonio, tamsaus šokolado, pakepto zefyro.

NR2: Plantation Original Dark
Kategorija: Baro klasikaAlkoholio tūris: 40%
Kilmė: Barbadosas - "West Indies Rum Distillery", Jamaika - "Long Pond Distillery"
Pagaminta iš: Melasos
Fermentacija: Barbadosas - 72 valandos, Jamaika - 2 savaitės
Distiliacija: Barbadosas - "Twin Column & Pot Still (Gregg's Farm)", Jamaika - "Pot Still John Dore"
Brandinimas: Maišyti : "Barbados 1-3 y.o.", "Plantation proprietary Jamaican Pot Still High Ester Rums (10-15 y.o.)", "Petites Eaux" aged rum, refined with Ferrand technique", paskutinius maišymas 3-6 mėnesius mediniame kubile
Lakiosios medžiagos: 160 g/hL AA
Dozavimas: 15 g/L
Cukranendrių cukraus karamelė E150a (%): Nuo 0% iki 0.1%
Kvapas: Juodojo pipiro, gvazdikėlio, keptos vyšnios, cinamono, džiovintos slyvos, melasos užuomenos, juntama miško, lapų, juodosios arbatos ir sauso akmens kvapai
Paletė: Vaisiškas su baltomis razinomis, džiovintais ananasais, aštriais, pipiriniais, mineralinėmis natomis. Poskonis sausas, vaisiškas, aštrus

NR3: Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple
Kategorija: Baro klasikaAlkoholio tūris: 40%
Kilmė: Barbadosas - "West Indies Rum Distillery", Jamaika - "Long Pond Distillery", Trinidadas – "Trinidad Distillers Ltd"
Pagaminta iš: Melasos
Fermentacija: Barbadosas ir Trinidadas - 72 valandos, Jamaika - 2 savaitės
Distiliacija: Barbadosas - "Twin Column & Pot Still", Jamaika - "Pot Still John Dore", Trinidadas - "Column Still", Prancūzija - "Ferrand Copper Pot Still"
Brandinimas: Ananaso žievės "infiuzintos" Plantation 3 Stars rome, kuris yra maišytas: "Barbados unaged", "Trinidad 2-3 y.o.", "Jamaica unaged + a touch of Jamaica 10 y.o.", Tuomet distiliuojamas toliau tarp "Ferrand" variniuose distiliavimo puoduose. Viktorijos ananaso vaisius "infiuzintas" Plantation Original Dark rome, kuris yra maišytas : "Barbados 1-3 y.o.", "Jamaican Pot Still High Ester Rums (10-15 y.o.)", "Petites Eaux" brandintas romas, rafinuotas su "Ferrand" technika. Abu distiliatai gale sumaišomi į vieną.
Lakiosios medžiagos: 180 g/hL AA
Dozavimas: 20 g/L
Cukranendrių cukraus karamelė E150a (%): Nuo 0% iki 0.1%
Kvapas: Juodojo pipiro, gvazdikėlio, keptos vyšnios, cinamono, džiovintos slyvos, melasos užuomenos, juntama miško, lapų, juodosios arbatos ir sauso akmens kvapai
Rekomenduojamas vartojimas: Vienas arba kokteiliuose, tokiuose kaip garsusis "Daiquiri"

NR4: Plantation Barbados 5 Years
Kategorija: Signature BlendAlkoholio tūris: 40%
Kilmė: Barbadosas - "West Indies Rum Distillery"
Pagaminta iš: Melasos
Fermentacija: 3-4 dienos
Distiliacija: "Twin Column & Pot Still (Gregg's Farm)"
Tropinis brandinimas: 3-4 metai Burbono bačkose
Kontinentinis brandinimas: 1-2 metai Ferrand bačkose
Lakiosios medžiagos: 160 g/hL AA
Dozavimas: 16 g/L
Cukranendrių cukraus karamelė E150a (%): Nuo 0% iki 0.1%
Kvapas: Kepyklos kvapai su trupučiu pypkinio tabako, skrudinto zefyro, bei juntamos natos: kiaulienos riebalų, juodujų razinų, džiovintų slyvų
Paletė: Karčiai saldus, skrudintas, beveik vaisiškas, keptų vaisių, razinų. Užbaigimas vidutiniškai ilgas, šokoladinis

NR5: Plantation XO 20th Anniversary
Kategorija: Signature BlendAlkoholio tūris: 40%
Kilmė: Barbadosas - "West Indies Rum Distillery"
Pagaminta iš: Melasos
Fermentacija: 3-5 dienos
Distiliacija: "Twin Column & Pot Still (Gregg's Farm)"
Tropinis brandinimas: 8-15 metų Burbono bačkose
Kontinentinis brandinimas: 2-10 metų maišytų labai ilgai išlaikytų romų, brandintų skirtingose statinėse, tame tarpe ir baltojo ąžuolo, Burbono, Ferrand. Skirtingi skrudinimo lygiai.
Lakiosios medžiagos: 210 g/hL AA
Dozavimas: 20 g/L
Cukranendrių cukraus karamelė E150a (%): Nuo 0% iki 0.1%
Kvapas: "Pribloškianti flora / vaisių pradinis aromatas, papildomas vanilės aromatas, kakava ir pieniškas šokoladas" - Paul Pacult
Paletė: "Cinamoniškas ir lengvai saldus, cukringas melasos saldumas labai švelnus, šventinis pyragas, romo skonio šokoladas ir sausainiai" - Paul Pacult